Filmstudion

Filmstudion

lördag, 17 december 2016 00:00

Bumerang Sönd. 29/1 kl. 18.30

Den 40-årige Antoine är nyskild och olycklig. Han inser att han behöver hjälp, och att en del av hans problem hänger ihop med moderns drunkningsdöd när han själv var tio år, och den tystnad kring olyckan som fadern och farmodern har påbjudit.

lördag, 17 december 2016 00:00

Youth Onsd. 12/4 kl. 18.30

Om du sett filmen "Den stora skönheten", som filmstudion visat, så kommer du att känna igen de teman som tas upp i denna film. På ett luxuöst schweiziskt spa möts den pensionerade kompositören Fred (Michael Caine) och filmregissören Mick (Harvey Keitel) för att umgås som vänner, klaga över ålderskrämpor, utvärdera sin livsgärning, masseras av tonårsflickor, möta kändisar som Maradona och Jane Fonda, samt filosofera om livets förgänglighet. Anledningen till att fotbollslegenden Maradona är med i filmen beror på att regissören troligen som barn undvek att bli innebränd på grund av att han såg en fotbollsmatch med Maradona. Filmen vann priserna "bästa film" och "bästa manus" på förra årets "European Film Awards".

lördag, 17 december 2016 00:00

En vansinnig idé Onsd. 29/3 kl. 18.30

Denna politiska thriller handlar om folkmord, hur våld föder våld och den tunna linjen mellan idealism och terrorism. Vi möter en ung armenisk aktivist som spränger den turkiske ambassadörens bil i luften, men också skadar Gilles, som råkar passera vid fel tillfälle. Skuld och förlåtelse kantar vägen fram till ett återseende.

lördag, 17 december 2016 00:00

Dottern Onsd. 15/3 kl. 18.30

Denna film baserar på pjäsen "Vildanden" av Henrik Ibsen. Christian återvänder hem för första gången på femton år för att hans far ska gifta sig. Väl hemma återförenas han också med sin gamla vän Oliver och spenderar en del tid med hans familj, däribland Olivers dotter, Hedvig. Det blir dock inte bara en kär återförening, utan det drar också fram flera gamla familjehemligheter i ljuset. Filmen vann i december 2016 pris för bästa manus på Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards (AACTA). Även skådespelaren Odessa Young vann för sin roll som dottern Hedvig.

lördag, 17 december 2016 00:00

Nocturnal Animals Onsd. 1/3 kl. 18.30

Susan Morrow är en konstkännare som driver ett konstmuseum i Los Angeles, där hon lever ett privilegierat liv. En dag får hon en romanförlaga skickad till sig, skriven av exmaken. Bokens fiktion och skildringen av hennes liv vävs i filmen in i en estetisk, men otäck och skrämmande berättelse. Filmen vann det viktigaste priset på Venedigs filmfestival hösten 2016. Filmen baserar på romanen "Tony and Susan" av författaren August Wright, och fick pris för bästa film på bokmässan i Frankfurt am Main. En annorlunda utmärkelse är filmen nominerad till (19/12 2016), nämligen "Värsta framställningen av en kvinna på film", och syftar på kvinnorna som dansar i filmens inledning.

Sida 1 av 12

Registrera er för vårt nyhetsbrev

* indicates required

Vårt nyhetsbrev

Vi har ett nyhetsbrev som skickas ut inför visningar som påminnelse och för att ge aktuell information som styrelsen vill delge våra medlemmar.

Denna skickas från en extern tjänst som heter mailchimp och tillåter att vi skickar ut till alla medlemmar utan att det skall bli problem med antalet utskick. Registrera er genom att fylla i formuläret till vänster. De som lämnat på lapp fyller vi i men för att vara säker på att ni är registrerade kan ni ändå registrera er här. man kan bara registreras en gång.