Söndagsstudion

Söndagsstudion (7)

måndag, 18 augusti 2014 00:00

14/9 - Philomena

Skrivet av

Judi Dench öppnar höstens filmstudio. Irländskan Philomena tvingades i tonåren adoptera bort sin son. Efter 50 års ovisshet söker hon en försoning och får hjälp av en cynisk journalist spelad av Steve Coogan. En verklighetsbaserad historia.

måndag, 18 augusti 2014 00:00

28/9 - Återträffen

Skrivet av

Uppmärksammad och guldbaggebelönad regidebut av Ana Odell. Precis som i filmen fick hon ingen inbjudan till återträffen med klass 9C 20 år etfer examen. En blandning av dokumentär och spelfilm om mobbnin, hierarkier och ledarskap.

måndag, 18 augusti 2014 00:00

12/10 - Optimisterna

Skrivet av

Sedan 40 år tränar Optimisterna volleyboll i norska Hamar. Laget består av damer i åldrarna 66- 98 år! Nu har de bestämt sig att spela en match mot det svenska herrlaget Krutubbarna där den äldste bara (!) är 90 år. Humor och livsglädje utlovas.

fredag, 15 augusti 2014 00:00

26/10 - Sådan far, sådan son

Skrivet av

Arkitekten Ryota, gift med Midori får beskedet att de 6 årige sonen Keita inte är deras barn: deras son har vuxit upp i en annan familj efter en förväxling. Sjukhuset råder familjerna att byta. Kan man lämna bort någon som man uppfostrat som sitt  barn?

fredag, 15 augusti 2014 00:00

9/11 - Inside Llewyn Davis

Skrivet av

Platsen är Greenwish Village i New York och året 1961, när vi följer folkmusikern Llewyn Davis, spelad av Oscar Isaac under en vecka då han överattar hos vänner, lånar pengar och jagar spelningar. En tidsskildring från när Bob Dylan slog igenom.

söndag, 20 juli 2014 00:00

23/11 - The selfish giant

Skrivet av

"The Selfish Giant" är Clio Barnards fria tolkning av Oscar Wildes klassiska berättelse, en rörande uppväxtskildring om två pojkar som jobbar med att skaffa fram dyrbar koppartråd åt en skrothandlare. Filmen blev en av de av kritiker högst rankade filmerna i Cannes 2013.

lördag, 19 juli 2014 00:00

7/12 - Det förflutna

Skrivet av

Efter sin separation från Marie bor Ahmad sedan fyra år i Teheran, men återvänder på Maries begäran till Paris för att slutligen skriva på skilsmässohandlingarna. Det visar sig att Marie är på väg att gifta om sig. Under sitt korta besök upptäcker Ahmad att allt inte står rätt till i Maries relation med dottern Lucie. Ahmads ansträngningar att förbättra förhållandet avslöjar snart en hemlighet från deras förflutna.

Registrera er för vårt nyhetsbrev

* indicates required

Vårt nyhetsbrev

Vi har ett nyhetsbrev som skickas ut inför visningar som påminnelse och för att ge aktuell information som styrelsen vill delge våra medlemmar.

Denna skickas från en extern tjänst som heter mailchimp och tillåter att vi skickar ut till alla medlemmar utan att det skall bli problem med antalet utskick. Registrera er genom att fylla i formuläret till vänster. De som lämnat på lapp fyller vi i men för att vara säker på att ni är registrerade kan ni ändå registrera er här. man kan bara registreras en gång.